Outreaches

Er zijn in Nederland ongelooflijk veel mensen die het zich niet kunnen veroorloven om naar de tandarts te gaan. Het gevolg is dat die mensen vaak jarenlang rondlopen met kiespijn, ontstoken tandvlees, gaatjes en ga zo maar door.

Wij vinden dat verschrikkelijk en willen die mensen graag helpen (zie foto’s hieronder)!

Daarom organiseren we outreaches. Samen met kerken en maatschappelijke organisaties geven we tijdens een outreach gratis mondzorg aan mensen die het niet kunnen betalen om naar de tandarts te gaan. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die in de schuldhulpsanering zitten of mensen die bij het Leger des Heils verblijven.

Waarom doen we de outreaches?

Wij zijn een christelijke organisatie en wij geloven dat elk mens kostbaar is in de ogen van God. We geloven dat Hij van elk mens houdt en dat elk mens waardevol is. Wij zijn dus mondzorg professionals met een passie voor God, maar natuurlijk ook met een passie voor mensen.

Daarom willen we met onze outreaches ook mensen die buiten het zorgsysteem vallen helpen om de zorg te krijgen die zij nodig hebben. Naast de mondzorg, geven we deze mensen ook altijd een stukje persoonlijke aandacht en zo mogelijk in samenwerking met de organiserende kerk, een persoonlijk ‘verwenpakket’. Door onze gaven en talenten op deze manier in te zetten willen we Gods liefde aan hen laten zien.

Hoe ziet een outreach er uit?

Tijdens een outreach worden mensen, die geen mondzorgbehandeling kunnen betalen, uitgenodigd door het sociaal team van de stad of de kerk voor een behandeling bij de tandarts of bij de mondhygiëniste. De mensen die uitgenodigd worden krijgen een brief mee met de gegevens erop, op welke dag de mobiele tandartspraktijken op een plek bij hen in de buurt staat en de contactpersoon die hen uitgenodigd heeft.

De mensen kunnen zowel ’s ochtends als ’s middags zonder afspraak langskomen. Ze ontvangen een behandeling op volgorde van binnenkomst. Er zijn 2 praktijken aanwezig, afhankelijk welke behandelaar het eerste plek heeft wordt er eerst een tandarts- of mondhygiene behandeling gegeven. Daarna gaan ze nog naar de andere behandelaar.

We hebben altijd een ontvangstteam klaar staan dat zorgt voor een gastvrij onthaal. Veel mensen vinden het spannend om naar de tandarts te gaan en dat geldt natuurlijk ook tijdens een outreach. Daarom stellen we mensen ook altijd op hun gemak, leggen we uit wat er gaat gebeuren en informeren we hen van te voren wat ze kunnen verwachten.

Voor, tijdens en na de behandeling is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en willen we de mensen die we behandelen ook laten weten dat hij of zij geliefd en kostbaar is in de ogen van God. Na de behandeling krijgt iedereen ook zo mogelijk een persoonlijk verwenpakket mee.

Zo willen we een stukje van Gods liefde laten zien en laten ervaren!

Neem voor meer informatie contact op.

 

Klik hier voor meer informatie over onze organisatie